Verhuur

Ook voor de verhuur van uw woning kunt u bij ons terecht.

De huurprijs van uw woning is van meerdere factoren afhankelijk.
Zo is de staat van onderhoud, de ligging, het aantal vierkante meters, de verhuurtermijn en ongemeubileerd of gemeubileerd van invloed op de huurprijs.

Daarnaast maken wij gebruik van de NVM Woontoets voor het screenen van (potentiële) huurders.
 

De NVM Woontoets kan uit verschillende onderdelen bestaan, zoals:

  • Identiteitscontrole: Deze check betreft de verificatie van het ID document (paspoort of ID card). In aanvulling op de verificatie van het document wordt ook gekeken of het document als gestolen of vermist is opgegeven.
  • Kredietwaardigheid: Met behulp van verschillende bronnen wordt de financiële positie en betaalmoraliteit van kandidaten vastgesteld.
  • Werkgeversverklaring: De werkgeversverklaring is geautomatiseerd en geeft inzicht in het inkomen van de kandidaat, hoe het inkomen is opgebouwd en hoe stabiel het is. Dit wordt rechtstreeks en online geverifieerd bij de huidige werkgever van de kandidaat.
  • Salarisstroken & bankafschrift: Voor de toetsing van het salaris dient de kandidaat de meest recente salarisstroken te uploaden en een bankafschrift van de betaalrekening waar de loonstorting te zien is.
  • Specifieke woonvragen: op basis van een aantal harde (controleerbare) en zachte (dossieropbouw) vragen worden mogelijke risicofactoren nagegaan.
  • Verhuurdersverklaring: De verhuurdersverklaring betreft een verklaring van goed gedrag afgegeven door de vorige verhuurder. Deze verklaring is alleen mogelijk als de vorige woonsituatie een huurwoning betreft.
Clemens de Korte kan het verhuurproces voor u verzorgen. Bel 030-2517575 of stuur een e-mail naar info@clemensdekorte.nl om de mogelijkheden te bespreken.

.